Gör rullstolen redo för parasport

Author:

Om du vill göra din rullstol redo för parasport eller helt enkelt bara är i behov av diverse rullstolstillbehör finns det många valmöjligheter att stöta på i webbutiker såsom Shoppo.se. Här får du inte bara tillgång till händiga rullstolshjul, utan även åkpåsar, ryggsäckar till rullstolar och mer därtill är tillgängligt för att göra det så bekvämt som möjligt för dig att dra nytta av din rullstol. Vi ska ta en närmare titt på tillbehören nedan och även tala lite mer om vad som är bra att komma ihåg när du väljer rullstol.

 

Reservdelar i form av rullstolshjul

 

En rullstol som används flitigt kan till slut behöva nya snygga rullstolshjul, och innan du tar beslutet kring vilka som blir passande för din rullstol får du inte glömma att storleken har betydelse. Om du till exempel väljer aningen större hjul kommer det att kännas mer bekvämt att rulla över ojämna underlag samt att ta dig över trösklar och liknande.

 

Små hjul är inte lika bekväma över ojämna underlag, men de är enklare att svänga med utan att ta upp något större utrymme. När allt är sagt och gjort blir stora rullstolshjul därför gynnsamma om du tillbringar en stor del av tiden utomhus medan små rullstolshjul gynnar dig som tillbringar mycket tid inomhus.

 

Att tänka på om du vill resa med din rullstol

 

Har du planer på att ofta få rullstolen inlagd i bilens bagageutrymme när ni ska ge er i väg på bilsemestrar? Ta hänsyn till detta när du ska välja den rullstolen som blir passande för dig. Det kan nämligen vara bra om du vänder dig till en rullstol som inte bara är hopfällbar, utan som även har olika avtagbara delar som säkerställer att det blir smidigt att få in rullstolen i bilen.

 

Det kan bland annat vara så att rullstolen har bakhjul som kan tas av tillsammans med benstöd som kan avlägsnas för att se till så att rullstolen inte bara tar upp mindre plats, utan dessutom väger mindre. Med den här typen av rullstol tillsammans med de rätta rullstolshjulen kan transport av din rullstol göras enkelt och smidigt.