Är sex lika bra som träning och gymnastik? Få svar här!

Author:

Du märker säkerligen av att hjärtat klappar, att svetten rinner och att du kan bli ganska trött efter samlag. Detta får många att fråga sig själva om sex är lika bra som träning eller gymnastik. Tyvärr finns det inget exakt svar som kan tillämpas i alla lägen då allting beror på ställningar, hur länge ni håller på och vad ni gör.

Trots detta ska vi klargöra ungefär vad du kan få ut av sex i den här artikeln, så fortsätt att läsa för att ta reda på mer. Om du vill göra lekarna i sovrummet extra spännande kan du också ta tillfället i akt och ge dig av till https://www.mshop.se för att kika på deras breda utbud av sexrelaterade produkter.

Går det att byta ut träning mot samlag?

Den första funderingen som många har är huruvida samlag ger lika mycket som ett träningspass, men svaret beror lite på vilken sorts träning du föredrar. Om du exempelvis brukar ta en powerwalk om dagen kan den här bytas ut mot sex, och du får på så vis ungefär samma typ av motionsträning. Om du dock är ute efter att bygga upp muskler är detta inte någonting som samlag kan erbjuda till samma grad som att sticka till gymmet.

Om du har en stund för dig själv är det också väl värt att veta hur onani kan ge dig ungefär samma resultat som en lugn promenad, men då får du tyvärr inte den friska luften på köpet. Om du är intresserad av att komma igång med härliga onanisessioner är det ett bra val att vända dig till den bästa dildon eller någon annan händig sexleksak som gör det den ska och som vet var skåpet ska stå när det kommer till njutning.

Hur många kalorier bränner sex?

Om du är ute efter lite mer konkreta svar kring hur mycket det ger dig att ha sex från ett träningsperspektiv ska vi kika lite på kalorier. I Kanada genomförde de en studie som visade att samlag som varar i lite mindre än en halvtimme resulterar i att män bränner omkring 100 kalorier medan kvinnor bränner 69. Inte är detta lika imponerande som ett tufft träningspass, men det kan ändå bli en skön upplevelse som du inte vill gå miste om.

Om ni hånglar under en timmes tid bränner du som kvinna 68 kalorier, så om ni är riktigt flitiga kan det bli lite av en workout där också. När allt kommer till kritan är det dock inte särskilt viktigt hur många kalorier ni bränner, utan det viktigaste är att ni har roligt och att det känns skönt!