Airtracks för gymnastik och idrott

Author:

De flesta som sysslar med någon form av gymnastik vet vad en Airtrack är, och de allra flesta gymnaster har också provat några av de många smarta Airtracks. Men visste du att Airtracks också är mycket populära inom andra sporter? Inte så mycket här i Danmark, men i USA använder man Airtracks i stor utsträckning för en rad andra saker än vad vi gör här. Det kan till exempel vara parkour, kampsport, hoppgymnastik eller spel. Låt oss ta en titt på några andra möjligheter.

Läs också: Airtracks för trädgården eller hemmet

Airtracks för parkour

I parkour är det också mycket meningsfullt att använda en Airtrack. Först och främst är det något mjukare att landa på än ett betonggolv, men den extra studs som det ger gör det lättare att öva på de många hopp som ofta används i parkour. Parkour är också en sport där du gillar att visa upp dig lite. Och här gör den extra höjden från Airtrack att du kan göra ännu mer spännande shower och uppträdanden och få allt att se lite vildare ut, vilket lockar parkourutövare.

Airtracks för Cheerleading

Cheerleading är en stor sport i USA, men även i lilla Sverige börjar vi få upp ögonen för denna roliga och underhållande sport. Cheerleading består av mycket mer än att bara hoppa runt med ett par pom poms och här börjar det bli meningsfullt att använda en Airtrack för uppvisningar och träning. Det finns många olika hopp inom cheerleading och den extra effekten av att använda Airtrack gör dessa hopp lättare att läsa, men även för shower kan du använda den för att skapa mer spännande shower att titta på. Jag skulle inte utesluta att vi kommer att få se mycket mer cheerleading här hemma, men det är osannolikt att det kommer att nå samma höjder som i USA.

Läs också: Billiga airtrack för trädgården

Airtracks för kampsporter

För vissa typer av kampsporter kan en Airtrack också användas för att öka eller förbättra ens hopp. Om du till exempel vill ha lite extra höjd på den flygande snurrande roundhouse-kicken, en backland somersault-kick eller vad som helst som tekniskt sett är vettigt för den kampsport du utövar. Många som utövar Carpoeira (brasiliansk kampdans) kan till exempel dra nytta av Airtracks för uppvisningar och träning. Men förutom Carpoeira används de också flitigt i Taekwondo och andra kampsporter.

Airtracks för lek

Airtracks kan också användas för att leka i trädgården. Under en varm sommardag kan du till exempel spruta vatten på dem och använda dem som en glidbana. Eller sätt ihop dem med annan utrustning och bygg en hinderbana för gymnastik. Det finns många exempel på hur man kan använda airtracks för lek och skoj i trädgården. Ofta ser vi en grupp vänner som går samman med alla sina Airtracks och gör riktigt roliga spår eller staplar dem på varandra för att få extra bounce-effekt.

Det finns många möjligheter utöver hoppgymnastik med Airtracks, och det är förmodligen en av anledningarna till att de har blivit så populära även utanför gymnastikföreningar och idrottshallar. Det faktum att du nu har möjlighet att träna hemma i vardagsrummet eller ute i trädgården innebär att Airtracks nu är något som många människor har i sina egna hem och kan använda för gymnastik, cheerleading, kampsport, parkour eller lek.