Träningscykel – bra träningsredskap för bättre flås

Author:

Önskar du att du hade mer tid och möjlighet att träna? Ligger gymkortet oanvänt och skäms i väskan? Då kanske det är dags att byta strategi och hitta träningsredskap som du enkelt kan använda hemma. Motståndet mot att träna blir som bekant mindre om det är enkelt och lättillgängligt.

Forskning visar på stora hälsofördelar med att konditionsträna regelbundet och att låta hjärtat arbeta sig upp i maximal puls. Cykling och löpträning är två enkla sätt att träna men i vårt nordiska klimat är det inte alltid idealt väder för dessa aktiviteter. Det är klart att det går att springa på vintern men det kan bli ett för stort steg att ta sig ut i snö och mörker för att konditionsträna.

Känner du igen dig i att du satsar stort på att komma i gång med konditionsträningen och håller fast vid rutinen i ett par veckor, sedan händer något och du kommer av dig? Du är inte ensam.

Att ha en träningscykel hemma kan vara lösningen på ekvationen. Med en cykel i hemmet så blir det inte många ursäkter kvar till varför du inte skulle hinna lite daglig konditionsträning. Om du missar något tillfälle så är det lätt och okomplicerat att snabbt komma in i vanan igen så att du kan upprätthålla en bra kondition hela året.

Läs mer här om fördelarna med detta träningsredskap.

För dig som ska köpa träningscykel

Innan du bestämmer dig för att köpa träningscykel så kan det vara bra att sondera marknaden. Det finns många olika modeller med olika fördelar så bra att tänka igenom vad som är viktigast.

Hur stor plats behövs hemma (mindre än du tror förmodligen) och vad kostar en bra träningscykel (kanske också mindre än du tror)? Om du jämför med vad ett gymkort för ett år kostar så finns det många cyklar som är billigare. Dessutom så håller träningscykeln i många år vilket gör den till ett smidigt och kostnadseffektivt alternativ som finns tillgänglig för hela familjen. Ju oftare den ska användas och ju fler som ska använda den desto viktigare är det förstås att kvalitén är god så det är värt att undersöka olika alternativ och inte bara välja baserat på billigast pris.

Se denna informativa guide med olika exempel på träningscykel. De flesta cyklar har olika program och särskilt intervallträning är ett effektivt sätt att snabbt förbättra konditionen. Tjugo minuter om dagen på detta träningsredskap gör underverk för flåset!